followers comel

Sunday, 12 August 2012

Tersirat & Tersurat

Assalamualaikum. 

It's already 2 am tapi mata ni degil, tak nak lelap lagi :\ Hari ni Mak belikan tafsir al-Qur'an warna pink untuk aku. Alhamdulillah :') Akhirnya, tercapai jugak impian nak miliki tafsir al-Qur'an sendiri. Hadiah Ramadan la ni. Hihi. Harap-harap lepas ni rajin lah membaca dan mendalaminya, insyaAllah :')

Lately, aku rasa tak berapa nak seronok. Macam-macam perasaan yang bermain dalam jiwa aku ni. Kacau, kusut, semua ada. Perkara yang paling aku takut dah berlaku :( Cinta lama muncul kembali! 

Honestly, he is a good person. He is a good lover too. I'm glad I used to be in a 'relationship' with him. 

Tapi, kalau bukan kerana satu 'perkara' tu, I won't let him go, seriously. Tapi kalau dah parents tak berapa berkenan tu, I can say nothing. I have to let everything go. Aku dah cuba buat semua tu, sejak masuk asasi lagi. Sebab tu aku sedih sangat-sangat sekarang bila terpaksa menghadapinya sekali lagi :(

Awak, 
kenapa tak nak lepaskan saya? Mesti ke awak tunggu saya? Awak cari la orang lain. Tak sanggup lagi saya nak hampakan awak :\ Saya macam beri harapan palsu setiap kali saya balas mesej awak, saya angkat panggilan awak. Saya bukan kejam sangat, awak tahu kan? 

Awak,
Tahu kan kenapa saya cuba sakitkan hati awak setiap kali kita mesej? Saya bagitahu awak saya crush kat orang tu, saya minat kat orang ni. Just nak buat awak menyampah dan benci saya. Tapi ternyata semua tu tak berjaya. Saya pun tak faham lah apa yang bagus sangat pasal diri saya ni, sampai awak susah sangat nak let go masa silam kita?

Awak,
kalau awak sambung belajar sekarang, saya rasa mesti masih bersama-sama kan? Tapi semua ni dah tersurat. Awak bukan untuk saya. Kita tak ditakdirkan untuk bersama-sama, k? Parents saya takkan benarkan. Abah dah cakap saya mesti cari yang sekufu dengan saya. Mak pun dah selalu sebut pasal belajar, belajar dan belajar. Saya teramat pasti yang awak faham maksud saya kan?

Ya Allah, kuatkanlah hati aku. Tak sanggup rasanya nak menyakitkan hati orang lain lagi. Dalam masa yang sama, I have to find someone. To be a strong reason for me, not to be with you again :'(






No comments:

Post a Comment