followers comel

Friday, 25 May 2012

hei

hei
aku tahu ini ridiculous
aku tahu ini tak masuk akal
aku tahu ini terlalu cepat
aku tahu ini terlalu mengharap

hei
sudah lama aku tak berasakan ini
pandangan kali pertama sudah buat aku rasa lain

hei
aku tahu kau tak pernah memandang aku lebih
aku tahu kau tak pernah menganggap aku lebih
kita tak pernah berbicara,
masakan semudah itu untuk jatuh cinta?

Ahh, ini ridiculous!
aku sanggup menunggu seminggu
asal dapat menatap kamu
tapi bila bersua
rasa macam mahu lari saja
jadi harus bagaimana?

Hei
kata-katamu malam ini sungguh menusuk kalbu
tapi dalam masa yang sama
aku rasa mahu muntah saja -.-
katamu, mahu menamatkan zaman bujangmu
oh mungkin,
kamu sudah punya pacar ya?
untung lah kamu :p

Hei
aku tahu kamu tak tahu
dan kamu takkan tahu
dan juga takkan ambil tahu
bahawa
aku sudah jatuh hati pada kamu

ah ridiculous lagi -.-
tolong jangan buat aku nervous, boleh?
aku benci nervous
bila tengok kamu aku nervous :\

hei
aku tahu usahlah berharap
kerana terlalu mengharap buat aku rasa sakit

ahh, sakit itu akan hilang bila tengok kau senyum
serius, aku tak pernah rasa ini

terima kasih Tuhan,
kerana beri rasa yang cukup indah

ahhh hentikan ridiculous ini!!!!1

Wednesday, 23 May 2012

siapa aku

siapa aku 
di matamu


siapa aku 
di mata mereka 


siapa aku 
di mataku 


siapa aku
di mataNya 


aku sering tertanya-tanya 
yang pasti 
aku cuma seorang hamba
yang tak punya apa-apa
sekadar sekeping hati 
yang selalu retak dan terpinggir 

Tuesday, 22 May 2012

mengertilah

Kalau aku tiba-tiba senyap
dalam satu pertelingkahan 
bukannya aku sudah kalah 
mengertilah
aku cuma tak mahu
situasi menjadi semakin buntu


Kalau aku tiba-tiba menjauh 
dalam satu perhubungan 
mengertilah 
bukannya aku sudah tawar hati 
aku cuma mencari ruang dan peluang 
untuk membaiki diri 


Kalau aku tiba-tiba bersendiri 
di tengah-tengah ramai
mengertilah 
bukannya aku mahu menjadi kera sumbang 
aku cuma mahu menjadi pendengar dan pemerhati 
yang terhebat 


Kalau aku tiba-tiba menolak 
hidangan masakanmu yang lazat 
mengertilah 
bukannya aku mahu mempertikai skilmu itu
aku cuma mahu kekal 
dengan apa yang sedang diusahakan kini :p


Kalau aku tiba-tiba bersemangat 
untuk melakukan sesuatu tak seperti sebelumnya
mengertilah
bukannya aku hanya berhangat-hangat tahi ayam 
aku cuma mahukan bara api semangat itu
terus menyala 


Kalau aku tiba-tiba jatuh cinta 
dengan seseorang hingga mengubah aku menjadi lebih baik
mengertilah
bukannya aku sengaja mengada-ngadakan 
aku cuma mahu menegaskan 
itu petanda daripada Tuhan


Kalau tiba-tiba ini ialah post blogku 
yang terakhir 
mengertilah 
bukannya aku sengaja untuk menoktahkannya
aku cuma mencoretkan perkara yang terbuku di lubuk hati


Maafkan aku semua, 
aku cuma manusia biasa,
yang selalu tak bisa lari daripada silapnya kata,
maafkan aku atas segala,
semoga kalian berbahagia

Saturday, 19 May 2012

nota pendek

Ya, aku dah tak mampu untuk tipu diri sendiri.
Sejauh mana aku pergi, sejauh mana aku lari,
kenangan kita tetap yang terbaik di hati aku :')


Aku gembira bila dengar berita kau dah temui yang lain.
Kau dah temui pengganti aku. Tahniah. Aku harap kalian akan bahagia sampai bila-bila.


Dan aku, aku dah tak nak tipu diri sendiri.
Sejujurnya, aku masih tak menemui Yusufku.
Aku serahkan kepada Yang Maha Esa :)
Kerana sejauh mana aku merancang, jika Dia tak izinkan, 
semua tu takkan ke mana. 


p/s: semoga kau berbahagia dengan hidup barumu. 

Sunday, 6 May 2012

Berlalu pantas

Assalamualaikum. 


Lama betul tak update blog. Tadi blogwalking ke blog Yasmin Khairani kejap, baru sedar yang dah lama aku menyepi, tak taip sesuatu pun kat sini. Well, aku sekarang dah belajar untuk simpan semua dalam hati. Hehe. 

Minggu ni minggu yang hectic bagi aku. Dengan 2 presentations dan 2 tests, Alhamdulillah, aku lega sebab mampu buat yang terbaik, walaupun aku masih rasa yang semua tu masih ada ruang untuk diperbaiki. 

Sem 2 ni, aku cuba enjoy diri aku dalam apa-apa yang aku lakukan :) Alhamdulillah, sejak duduk rumah sewa ni, aku rasa lebih tenang nak belajar berbanding duduk Mawar yang bising tu. Alhamdulillah, Alhamdulillah. Banyak hikmahnya. Hari ni pun keluar jalan-jalan kejap sebab kononnya nak reward diri sendiri. Sekali-sekala, apa salahnya kan? Hihi 

Sebenarnya memang banyak masa yang terbuang, yang aku tak gunakan seoptimumnya. Banyak betul habis depan laptop, mengadap social networking yang makin lama makin membosankan ni. Terdetik gak di hati ni nak deactivate je semua ni. Tapi memikirkan banyak info fasal study kat sini, so aku hold on dulu. Yang penting kena kuat kat dalam.

Alhamdulillah jugak, lately aku dah makin konsisten dalam berdiet. Hehe. Alhamdulillah. Semua ni perlukan usaha. Rasa seronok jugak bila saiz jeans dah makin menurun. Walaupun perubahan ni sedikit, tapi jika konsisten, InsyaAllah, hasilnya dapat aku tuai nanti :p Terima kasih semua, sebab faham apa yang sedang aku lakukan sekarang.

Sekarang, aku tak harapkan apa-apa lagi. Aku senang dengan hidup aku, dengan cara aku. Aku tak nak kongkong hidup orang lain sebagaimana aku tak mahu hidup aku dikongkong. Dan juga masih single, masih tak ketemu Yusufku. InsyaAllah, suatu hari nanti :)

p/s: menulis puisi berjudul Mencari Yusuf. Cerpen Mencari Yusuf akan menyusul kemudian. Novel? Entahlah. Mungkin aku perlu menukar strategi.