followers comel

Friday, 13 January 2012

TESL 1C - We C Things Differently! (part 2)

Assalamualaikum. 

Memandangkan aku masih berhutang entry dengan budak-budak 1C, maka eloklah aku lunaskan supaya aku boleh jawab soalan Literature dengan aman esok --''

Okay, kita teruskan dengan segmen describe karakter budak-budak ni ye --'


Nurin & Syida 

Nurin
Kecik-kecik cili padi. Walaupun kecik tapi suara lantang y'all. Hehe
Cupcakes yang comel untuk bebudak 1C tu, dialah yang buat.
Memang cukup pakej dah nak dibuat calon....bibik..eh eh..isteri la..ahaha *jangan marah 

Syida
Sangat suka pakai wedges/heel walaupun dah dalam kategori tinggi. Hehe 
Femes dalam kelas Linguistics Mr.Yudi.
Ayat "Syidah, phone!" masih dalam ingatan. Huhu 



Malina
Gadis yang paling langsing mungkin dalam 1C? --''
Makan ayam tiga empat ketul pun konpem tak gemuk (ayat jeles)
Comel sangat-sangat :)

Mimi
Suka tengok dia pakai t-shirt Elmo, bukan emo y'all --'
Stylo la jugak si Mimi ni. Hehe
Dibah kata suka tengok kepala si Mimi ni. eh eh? --'


Yana Nasuha (the blue one): 
Mek Kelati sejati macam Syu. Hehe
Suka dengan watak unknown dalam komik Lawak Kampus --''
Dari matrik dan sangat struggle dalam B.Ed TESL :)
Good luck, Yana! 








Haa tu dia, klon Puan Hajah kita! --'' (dua dari kiri)


Emy
Assistant class rep yang dedikasi macam Acap. 
Muka dia sejibik macam Puan Hajah Zaiton, lecturer Kaunseling kitorang. Hehe 
Pandai main chess woo, wakil fakulti pendidikan lagi :D 


Syu (paling kiri): 
Senior dari segi usia, tapi junior dari segi saiz. Hehe
Suka sangat bercakap loghat Indon. Haha 
Mek Kelate sejati~ 


Ain Amira
Humble je si Ain Amira ni, dahlah kiut dan tinggi lampai. 
Seorang yang ekonomik, bak kata Emy lah.
Bolehlah sape-sape yang nak khidmat penasihat kewangan :D 


Wani
Kawan Facebook aku yang bertukar jadi classmate. Hehe
Bumi ni bulat kan? Pi mai pi mai tang tu jugak :D 
Walaupun Wani ni student science (matrix) dulu tapi dia boleh go on je dengan bebudak TESL yang mostly masuk air ni. Keh3




Dari kiri: Syu, Malina, Wana, Dibah, Iera Kawaii, Wani & Mizah 


Wana
Aku memang rendah diri (memang rendah pun --') kalau berdiri sebelah si Wana ni. Hehe 
Tinggi lampai sungguh, dah lah slim.
Teringat lagi masa Asasi dulu, si Wana ni jadi kapten futsal.
Katang! 


Dibah
Sejuk hati bila tengok si Dibah ni.
Memang lain daripada yang lain.

Suka sangat tengok dia present dalam kelas.
Mantap woihhh :)
Tu tak tengok masa debat 211 jam lagi tu. Habis bertepuk audience mendengar lontaran suara si Dibah ni :)


Mizah: 
Si kecil molek yang berjiwa besar :) 
Menyerlah dalam semua subjek, terutama Kaunseling. 
Yana G kata si Mizah ni ada jadual hidup.
Hmm, lepas ni boleh lah mintak tips daripada Mizah ni~






Tim & Yana G 


Yana G
Kawan lama sejak form 1 dulu lagi.
Bumi ni bulat lagi kan, boleh pulak jumpa masa Asasi & sampai sekarang. Keh3 
Kiut je si Yana ni.
Nampak je macam pendiam, tapi sebenarnya sangat petah berceloteh.
Memang kita ada jodoh lah Yana, sebab masa interview B.Ed TESL pun kita sekali kan? :)






Kat Muse:
Dulu-dulu masa Asasi, ingatkan Kat ni garang orangnya --'
Tapi sebenarnya dia ni cool je :)
Sangat minat Muse, kan Kat?
Tapi tak tahu lah dia minat cat ke tak --'


To be continued..

1 comment:

  1. aip2.. calon bini bole. bibik tak mau. hahah

    ReplyDelete