followers comel

Saturday, 31 December 2011

Terima kasih 2011 :')

Assalamualaikum...

2011 sudah tiba di penghujungnya, 2012 pula bakal menyapa :') Ya Allah, sedihnya nak lepaskan 2011. Banyak betul perkara yang terjadi sepanjang 2011 yang membuatkan hati ni baru terasa erti kehidupan yang sebenarnya :) 

Kalaulah blackfipper.blogspot.com masih ada, sudah tentu coretan masa lalu aku dapat dibaca satu persatu :') Tapi malangnya, BFku telah lama bersemadi, dan aku perlu merelakannya pergi. 

2011 juga, merupakan tahun keramat, yang membuatkan impian menjadi kenyataan :') Dean List dalam Foundation of TESL, merupakan perkara yang paling di luar jangkaan. Sangkaku, pointer 3.48 itulah yang tercatat dalam transkrip rasmi, tapi Alhamdulillah, keajaiban telah berlaku di situ :') 3.67! Terkejut, terharu, tak dapat diungkapkan dengan kata-kata. 

Dugaan demi dugaan diharungi dengan tabah. Selesai ujian MedSI, tiba pula temu duga untuk ke B.Ed TESL. Sekali lagi, Allah permudahkan segalanya. Dia lancarkan lidahku saat berbicara. Dia hilangkan segala resah gelisah gundah gulana sepanjang interview :') Terima kasih Mak sebab sudi temankan E'ka tika saat genting itu, sudi bawakan blazer dari ground floor ke level 3 di Unisza semata-mata untuk lihat E'ka bergaya segak semasa interview :')

Dan kini, di mana aku? Ya, di UiTM Shah Alam sudah pasti :') Meneruskan perjuangan untuk menjadi pendidik berkaliber suatu hari nanti. Terima kasih semua kerana mendoakan diri ini :') 

Tahun 2011; banyak sungguh rezeki yang menyapa diri. Contest Fashion Valet misalnya, meninggalkan kesan yang paling dalam buat diri. Ternyata kata-kata buat Abah sempena Hari Bapa 2011 telah berjaya meraih bilangan LIKE paling banyak dalam kalangan Facebookers. Alhamdulillah, rezeki. Lepas ini, InsyaAllah, pasti akan berusaha lagi. 








Baru-baru ini dapat voucher daripada blogshop Lolalovelyshop. Weehoo! Dapat bag percuma :D   

Cuba nasib lagi dengan menyertai peraduan di Lolalovelyshop, 
tapi rezeki tak menyebelahi.
Tapi yang bertuahnya masih dapat hadiah saguhati,
buku nota Dooodolls! 
Thanks Lolalovelyshop! :D 

Tak lupa juga, sampel LipIce mini daripada LipIce! Sangat comel tau! :)


Nampak tak LipIce mini tu? Hehe
Tak sabar tunggu keputusan peraduan "Saat Magikal bersama LipIce" pada 5 Januari 2012 nanti! Woot woot! 


Tahun 2011 juga merupakan tahun pertambahan koleksi komik --'' Err


Terlalu banyak komik yang telah aku beli secara direct mahupun online tahun ni :)
Komik di atas ni agak special di hati aku,
sebab ni ialah freebie daripada blogshop preloved comics, Bookmaniacs :D 

Tahun 2011 boleh dikatakan tahun murah rezeki. Syukur, Alhamdulillah :DD 


Beli netbook baru! Peach gitu. Hehe
Alhamdulillah, setiap hari aku bawak netbook ni ke kuliah. 
Sampai satu hari lecturer aku ingatkan aku main game dalam kuliah, 
padahal aku tengah taip nota --'
Walau apa-apa pun, terima kasih Mak sebab faham hasrat hati E'ka. 
Telefon baru sempena 2012, boleh? =..=





Yeah, my baby 
Akhirnya hasrat di hati telah tertunai dengan jayanya :')
Masih dalam proses pembelajaran untuk memetik alat berwarna maroon ni.
Dah lama gila tinggal kat rumah.
Takpe, nanti saya balik rumah, kita lepas rindu, k? AHAHA 





Rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari! 
Terima kasih dik Tiqa sebab sudi bagi penanda buku kat akak ni. 
HEHE
Sangat suka hasil kerja tangan dik Tiqa ni :') 
Kalau ada yang berminat untuk dapatkan penanda buku serendah RM1, 
bolehlah usha-usha fanpage Tiqa

Lupa pulak. 
Kalau 21 Januari 2011 dapat ini: 


agak-agaklah kan, 

21 Januari 2012 dapat tak yang ini?:


Wahhhhhhhh! 
Droolie :D 


tapi, 
yang paling penting ialah; 




single sepanjang 2011 --'


is it an achievement? :|






SELAMAT TINGGAL 2011 :')
SELAMAT DATANG 2012  


No comments:

Post a Comment